.Veelgestelde vragen

Uw advocaat is een belangrijke partner voor MaPra. Als alles goed zit, dan heeft hij of zij ervoor gezorgd dat u over stevige overeenkomsten en contracten beschikt – zowel privé als binnen uw vennootschap – en dat u juridisch zeer goed ondersteund bent. Maar een advocaat is over het algemeen niet bezig met de financiële kant van uw verhaal. MaPra wel. Wij bekijken het totale plaatje van vermogen, vermogensopbouw en vermogensoverdacht vanuit een financiële, juridische en menselijke hoek. Zo krijgt u zekerheid over uw financiële toekomst. Met de hulp van MaPra én uw advocaat.

Uw bankier is een belangrijke partner voor MaPra. Als alles goed zit, dan hebt u van hem of haar in het verleden al goed advies gekregen over kredieten, spaarformules, beleggingen en/of verzekeringen. Maar vaak ontbreekt een overzicht van het totale plaatje. Een bankier weet vaak niet welke personen belangrijk zijn in uw leven en wie u financieel wilt beschermen. Ook de link tussen uw persoonlijke en professionele vermogen is vaak niet helemaal doorgesproken. MaPra kijkt altijd naar uw vermogen vanuit het breedst mogelijke perspectief. We analyseren álle parameters die belangrijk zijn voor uw vermogensopbouw en -overdracht. Zo bent u financieel gerust. Met de hulp van MaPra én uw bankier.

Uw notaris is een belangrijke partner voor MaPra. Als alles goed zit, dan heeft hij of zij u goed geadviseerd en ondersteund in uw keuze voor een huwelijkscontract, bij eigendomsverwerving of -verkoop, enzovoort. Maar een notaris is meestal niet bezig met het totale plaatje van uw vermogen. Hij kent een stukje van uw verhaal, maar niet alles. Bij MaPra bekijken we uw situatie en toekomstdroom vanuit een persoonlijk, familiaal, financieel en juridisch perspectief. Zo beslist u op alle vlakken doordacht. Met de hulp van MaPra én uw notaris.

U hebt MaPra nodig wanneer u gerust uw vermogen wilt opbouwen, optimaliseren en overdragen. Onze jarenlange ervaring en unieke aanpak zijn uw garantie op de beste financiële, fiscale en juridische begeleiding. We helpen u om uw bezittingen en vermogen te beschermen en onaangename verrassingen te vermijden. Dankzij ons proactieve management en onze praktische planning van uw vermogen zorgen we ervoor dat u gerust bent én klaar bent voor de onverwachte én verwachte momenten in uw leven.

Ja. We kunnen u alleen het ideale advies en de perfecte begeleiding op maat geven wanneer we uw situatie en uw vermogen kennen. Uiteraard kunt u rekenen op onze absolute discretie.

Neen. MaPra geeft geen beleggingsadvies. We analyseren wel uw beleggingen en de risico’s die ze inhouden om u zo het juiste advies voor uw vermogen te kunnen geven. We verwijzen u ook met veel plezier door naar partners die gespecialiseerd zijn in beleggingsadvies.

Neen. Beleggingsproducten verkopen behoort niet tot onze dienstverlening.

Neen. Iedereen die een duidelijk beeld wil van zijn vermogen en zijn mogelijkheden is welkom bij ons. U hoeft nog niet over een groot vermogen te beschikken om bij MaPra aan te kloppen. Als u gericht wilt nadenken over uw financiële toekomst en de eerste stappen al gezet hebt, bent u zeker welkom voor een kennismakingsgesprek. We ontdekken dan samen wat MaPra voor u kan betekenen.

Ja. Neem dus gerust contact op voor een kennismaking.

We hebben een aantal vaste partners die we voor 100 procent vertrouwen, maar we werken uiteraard ook graag samen met uw boekhouder, advocaat en/of notaris.

Neen. We kunnen u wel begeleiden bij de aankoop van investeringsvastgoed, maar hebben zelf geen portefeuille met panden.

Ja. We staan u graag bij in uw zoektocht naar het ideale (investerings)vastgoed. We hebben veel ervaring en expertise in huis op dit vlak, dus u kunt rekenen op de juiste kritische blik en knowhow.

Uw boekhouder is een belangrijke partner voor MaPra. Als alles goed zit, dan heeft hij of zij een zeer goed beeld van uw financiële situatie. Maar vaak ontbreekt een overzicht van het totale plaatje: hoe zit het met uw familiale situatie, hoe kunt u uw vermogen beschermen of overdragen, hoe kunt u uw vermogen verder opbouwen? MaPra bekijkt uw vermogen vanuit een zeer breed perspectief. Zo onderneemt u heel gericht stappen om uw vermogen verder op te bouwen of over te dragen. Met de hulp van MaPra én uw boekhouder.