.Over Ellen Maris en MaPra

Wie is Ellen Maris, de oprichter en zaakvoerder van MaPra?

Wanneer ik u bij MaPra begeleid in uw vermogensbeheer en -opbouw, vraag ik u om openheid. Want alleen als u met mij deelt hoe uw vermogen opgebouwd is, waar u naartoe wilt in het leven en welke mensen voor u belangrijk zijn, kan ik goed werk voor u leveren. Die openheid komt van twee kanten. Want alleen zo bouwen we een vertrouwensband op. Daarom deel ik graag mijn verhaal met u.

Financieel expert en adviseur

Finance is mijn wereld. Ik studeerde in 1994 af aan de PXL in Hasselt met een bachelordiploma financiewezen, en blijf me voortdurend bijscholen. Mijn praktijkervaring deed ik op als achtereenvolgens kmo-adviseur in het bankwezen, kantoordirecteur van een bankfiliaal met twaalf medewerkers en senior private banker. Bij MaPra komt mijn kennis en jarenlange ervaring mooi samen, want hier bekijk ik voor mijn klanten het volledige spectrum van vermogensbeheer, vermogensopbouw en nalatenschap.

Levenslessen

Het leven kan bijzonder hard zijn. In 2017 moest ik totaal onverwacht mijn man Rob afgeven. Hij was een geweldige papa voor onze zoon en een uitstekende manager van zijn eigen onderneming, waar ik de financiële zaken en de klantencontacten voor mijn rekening nam. Het afscheid woog loodzwaar. Maar het heeft me ook veel zaken geleerd die vandaag van pas komen in mijn vakgebied. Want ik weet nu als ervaringsdeskundige met welke zorgen iemand geconfronteerd wordt op het vlak van nalatenschap en vermogen na zo’n tragische gebeurtenis. Dat heeft mijn inlevingsvermogen in de (mogelijke) situatie van mijn klanten alleen maar vergroot.

Mama van Rob jr

Het moederschap is een geschenk. Ik ben elke dag opnieuw verwonderd hoe sterk mijn zoon op zijn vader lijkt. Ik wil hem begeleiden om een onafhankelijke persoon te worden met sterke levenswaarden op basis van zijn capaciteiten en persoonlijkheid. Tijd met hem doorbrengen is het liefste wat ik doe.

Balans

Ik werk hard en ik werk graag. Maar om met een frisse geest naar cijfers te kunnen kijken en financiële analyses te maken, is ontspanning voor mij een must. Ik geniet van lange wandelingen met mijn zoon en onze hond, van supporteren tijdens de voetbal- en golfwedstrijden van mijn zoon en van zware fysieke trainingen met mijn personal coach. Als ik fysieke grenzen kan verleggen, is mijn hoofd helemaal leeg en kan ik er weer tegenaan.

Leergierig

Bijblijven in mijn vakgebied is een must. Ik volgde een extra opleiding tot private banker in 2005 en behaalde enkele jaren geleden mijn diploma van advisor personal financial planning. Momenteel volg ik een opleiding tot vastgoedmakelaar, omdat ik mijn klanten nog beter wil kunnen adviseren over vastgoed als belegging.

Levensgenieter

Een goed glas wijn – doe maar MOMO uit Nieuw-Zeeland of Aalto PS 2014 uit het Spaanse Ribera del Duero – tijdens een gezellige lunch of een terrasje met vriendinnen. Dat is voor mij echt genieten. Eerlijke en oprechte vriendschappen zijn heel belangrijk in mijn leven. Met een goede vriendin een bezoek brengen aan de prachtige stad Barcelona, gaan shoppen of uitwaaien aan zee … beter wordt het niet!

Wilt u weten wat MaPra voor u kan betekenen?

Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek